GIMNAZJALISTO - KONIECZNIE TO PRZECZYTAJ

Rekrutacja 2017/2018

Zapraszamy na naszą nową stronę internetową
CENTRUM KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO i USTAWICZNEGO
nr 2 w Wadowicach

Sekrety produkcji żywności

 

Technologia wytwarzania żywności bardzo się zmieniła w ciągu ostatnich lat. O tym, jakie pułapki i zagrożenia czają się na sklepowych półkach i jak ich unikać z technologiem żywności, Adamem Zarzyckim rozmawia Joanna Szubierajska z Ekologia.pl.

Joanna Szubierajska: Jak w ciągu ostatnich lat ewaluowała technologia w branży spożywczej. Czy są to zmiany na lepsze czy na gorsze?

Adam Zarzycki: Od zmian polityczno-gospodarczych w 1989 roku nastąpił gwałtowny wzrost prywatnych zakładów produkujących żywność. Klient już nie chciał żywności pakowanej w szary papier czy gazetę. Chciał produktów nowych, smacznych, ładnie wyglądających…..

 

http://srodowisko.ekologia.pl/wywiady/Czy-wiesz-co-jesz-Adam-Zarzycki-ujawnia-sekrety-produkcji-zywnosci,15954.html